Fannefjord VGS > Om skolen > Søke til oss > Søknadsprosessen

Søknadsprosessen

Søknad om opptak

Det er Inntakskontoret ved Utdanningsavdelinga på fylkeshuset i Molde som administrerer elevinntak og skolen vår følger de samme frister som gjelder ellers. 1. februar ved søknad om fortrinnsrett og individuell behansling og 1. mars for ordinært inntak.  Fannefjord vgs er søkbar gjennom VIGO for VG1 studiespesialisering, VG1 helse-og oppvekstfag og VG3 påbygging til generell studiekompetanse. I tillegg må du sende søknadsskjema til skolen. Søknadsskjema som skal brukes ligger på hjemmesiden til skolen eller kan fås ved henvendelse til skolen.

Slik går du fram om du ønsker å søke skoleplass innen vanlige frister:

• Du tar kontakt med skolen for en uforpliktende samtale hos inntaksansvarlig.

• Sammen kartlegger vi ønsker, behov og målsetting for skolegang hos oss. Vi ser på hvilke tilbud som er aktuelle for deg.

• Du søker gjennom VIGO. Hvis du søker andre programområde, f.eks. at du bare tar fellesfag på yrkesfaglig utdanningsprogram hos oss, må du sette opp 2 alternativ og skrive at du har Fannefjord vgs som førstevalg i merknadfeltet.

I tilleggg sender du søknad på papir til skolen. Søknadsskjema finner du på hjemmesiden eller får det ved henvendelse til skolen.

• Søknaden blir behandlet hos Utdanningsavdelingen, og du får skriftlig tilbakemelding om du får skoleplass eller ikke.

Vi kan også der det er mulig ta inn elever utenom hovedopptaket: Ta i så fall direkte kontakt med skolen for en samtale.